111 Hoe Wordt Etherische Olie Gemaakt | The Natural Life Lifestyle

Hoe wordt etherische olie gemaakt

Hoe Wordt Etherische Olie Gemaakt

Etherische oliën zijn eigenlijk extracten uit bepaalde planten, bomen en vruchten met behulp van een techniek genaamd destillatie. Aangezien planten zo’n kleine hoeveelheid extract bevatten, zijn er meerdere pond planten nodig om een kleine fles voor de consument te geven. De etherische oliën worden dan verfijnd en gedistilleerd en verpakt in containers die de geur en geur voor een goede tijd behouden. Het volgende is een lijst van behandelingen en extractprocedures die de essentiële oliën produceren voor ons gebruik in aromatherapie of crèmes.


Etherische Olie kan op verschillende manieren gemaakt worden


Hoe wordt Etherische Olie gemaakt d.m.v. Stoomdestillatie

Stoomdestillatie is het meest populaire en het oudste destillatieproces beschikbaar. Oude tijd, traditionele aromatherapie professionals geloven deze methode is de beste manier om de meest kwaliteit extracten te produceren. Dit systeem neemt gedroogde of verse planten en zet ze in een stoombad. De stoom wordt onder druk gezet en vervolgens in en uit het plantaardig materiaal verspreid. De hitte van de onder druk gestoomde stoom zorgt ervoor dat de celstructuur van de plant openstaat en de essentiële oliën in een houder vallen. Dit is een delicate methode, omdat de hitte goed uitgebalanceerd moet zijn om de plant te openen, maar niet te heet waardoor de delicate olie vernietigd wordt.
Nadat de stoom en olie in een container zijn gedestilleerd, keert de stoom terug naar een vloeistof, terwijl de olie een film aan de bovenkant van de oplossing maakt. Zowel de vloeistof als de olie zijn beide therapeutische bijproducten van het proces. De oliën kunnen verpakt worden als pure essentiële olie-extract. Het water heeft nog steeds veel olie-eigenschappen, dus wordt het gebruikt door cosmetische bedrijven in toners of huidcrèmes.


Hoe wordt Etherische Olie gemaakt d.m.v. Koud Drukken

Extracten van fruit zoals bergamot, grapefruit, citroen of limoenen gebruiken verschillende vormen van verwerking. De essentiële oliën zijn voornamelijk in de schil van de fruit, dus ze moeten doordringd worden. De schil van de vrucht wordt gerold over een groot aantal scherpe voorwerpen waardoor de schil breekt en de oliën worden geëxtraheerd. Dan wordt het fruit geperst en het sap bevat. Net als stoomdestillatie stijgen de essentiële oliën naar de top van de sappen als een film. Ze worden gescheiden door centrifugeringen in containers die bij de consument worden verpakt.


Hoe wordt Etherische Olie gemaakt d.m.v. Enfleurage

Deze extractiemethode wordt gebruikt voor zeer gevoelige bloemen of planten. Sommige planten zijn te gevoelig om de hitte tegen stoomdestillatie te weerstaan. Enfleurage maakt gebruik van dierlijk vet om de essentiële oliën van de delicate bloemen te absorberen. Aangezien de bloemblaadjes uit hun oliën uitgeput zijn, worden meer dieren op de dierlijke vetten geplaatst totdat het volledig verzadigd is met het extract. Nadat het vet verzadigd is, wordt het vet behandeld met alcohol die de etherische oliën solvateert. Zodra het mengsel aanwezig is, verdampt de alcohol achter het essentiële olieproduct.


Hoe wordt Etherische Olie gemaakt d.m.v. Oplossing van oplosmiddelen

Oplosmiddel extractie is de meest efficiënte en betaalbare manier om het extract uit de plant te scheiden. Bij deze methode wordt een oplosmiddel gebruikt om de plant te verzadigen en de oliën op te nemen. Na verzadiging wordt het vervolgens met alcohol behandeld. Net als enfleurage verdampt de alcohol uiteindelijk en laat het alleen de essentiële oliën voor verpakking achter. Deze methode is vooral nuttig voor duurdere extracten, waarbij elke plant zo veel mogelijk voor zijn extract moet worden geperst. Hoewel deze methode het meest kostenefficiënt is, kan het oplosmiddel in het product verlaten, wat bijwerkingen kan veroorzaken.

The Natural Life

Een reactie plaatsen